Coming soon

...

De unieke (onzichtbare) pasvorm, de kwaliteit en het comfort: dat vinden we bijzonder aan onze Nosocks. Daar praten we dus graag over. Dat de sokken op een verantwoorde en zo duurzaam mogelijke manier gemaakt worden, vinden we eigenlijk vanzelfsprekend. Maar misschien wordt het toch eens tijd om te vertellen waarom het zo goed zit aan je voeten.

Handmade in England

We schreven al eerder over dat jouw Nosocks handgemaakt worden in ons Engelse atelier. Al sinds 1937 worden hier kwaliteitssokken gemaakt door vakmensen. Het is een familiebedrijf waarbij het ambacht van generatie tot generatie wordt doorgegeven. En nu ze bij de vijfde generatie sokkenmakers zijn aanbelandt, kunnen we wel stellen dat sokken maken niet alleen in hun vingers zit, maar wellicht inmiddels in hun DNA is verweven.

Handmade in England

Materiaal

Maar laten we eerst teruggaan naar de basis. Een kwaliteitssok maken begint bij de keuze voor het juiste materiaal. De meeste van onze sokken worden gemaakt van Egyptisch katoen. Dat is niet zomaar katoen, maar kwaliteitskatoen uit de Nijldelta, dat daar al sinds jaar en dag op traditionele wijze met de hand wordt geplukt. Daarnaast hebben we merinowollen Nosocks: gemaakt van wol van Merinoschapen uit Tasmanië.

Wat je niet leest op een label

Ontdek hier waar jouw Noshirt wordt gemaakt

Lees meer Path Created with Sketch.

Italiaanse finesse

Beide materialen worden in Italië verwerkt tot de allerfijnste draad: de basis voor absorberende, zachte en zeer comfortabele (voet)sokken. Als het goed is voel je de kwaliteit als je ze aantrekt en voel je die kwaliteit ook nog na een dag struinen of sporten. En na twintig keer wassen en drogen.

UN Global Compact

UN Global Compact

Wat je niet ziet, maar wat zeker zo belangrijk is, is dat deze Italiaanse garen-leverancier duurzaamheid en gezondheid net zo hoog op de agenda heeft staan als technologische ontwikkeling. Al sinds de oprichting van het atelier- ruim zestig jaar geleden- spelen vier pijlers de hoofdrol bij alles wat deze modemaker doet: kwaliteit, technologische innovatie, duurzame ontwikkeling en ethiek. Om die belofte kracht bij te zetten, zijn zij lid van het Global Compact van de VN. Alle ondertekenaars van het pact, streven de vastgestelde ‘Sustainable Development Goals’ na, die moeten zorgen voor een verantwoorde modeketen in 2030. Met respect voor mensenrechten en gezondheid van medewerkers én consumenten.

Cottonforlife Initiative

In de praktijk betekent het dat het bedrijf (al lang) veel investeert in duurzame innovaties en projecten (landbouwtechnieken en -methodes) waarmee de grondstoffen beter, slimmer en milieuvriendelijker worden verbouwd én verwerkt. Het betekent dat zij streven naar een productieketen die transparant én duurzaam is (door zich aan te sluiten bij Cottonforlife Initiative) en dat iedereen die in die keten zijn of haar handen uit de mouwen steekt, eerlijk behandeld wordt en de kans krijgt zich te ontwikkelen.

Het bewijs van die inspanning: een indrukwekkende reeks certificeringen. En natuurlijk gewoon de sokken aan je voeten. Die echt zo goed zijn als ze aanvoelen.

Wil je nog meer weten over ons katoen? Lees dan hier verder.

Continue shopping

De winkelwagen is leeg.